donderdag 10 april 2014

Pruimen Cake met Margarine



Pruimen Cake met Margarine



Boodschappen:

175 gr zachte margarine
175 fijne kristal suiker
3 eieren
geraspte schil van 1 citroen
paar druppels vanille extract
200 gr zelf-rijzend bakmeel
50 gr gemalen amandelmeel (de tuinen)
4 pruimen


1. Spray en/of bekleed je cakevorm (maakt niet uit wat voor een vorm) met bakpapier. Verwarm je oven voor op 170C.  Snij de pruimen in kwarten. Wel eerst wassen natuurlijk.

2.Met een electrische handmixer breng je de margarine en de suiker samen tot een romige massa. Doe de eieren er 1 voor 1 bij, en meng goed na elke toevoeging. Doe er de citroen rasp en de vanille erbij. Nu mix je het bakmeel en de amandel meel erdoor tot een dikke massa. Het moet los genoeg zijn om van een houten lepel af te vallen. Als het te dik is kun je er een dopje melk bij doen.

3. Doe dit mengsel in je cakevorm en druk de pruimen kwarten er met de schil kant naar boven in.
Bak 55 minuten tot een uurtje, of zodra je cake-tester er schoon uitkomt. Haal het dan uit de oven en laat het 15 minuten in de bakvorm afkoelen. Haal de cake uit de bakvorm, verwijder voorzichtig het bakpapier en laat het verder op je cake rek afkoelen voor dat je het wilt snijden. Deze cake blijft 3 dagen goed in een luchtdichte container.

4. Heerlijk bij een kop koffie!


                                                             "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...