maandag 14 april 2014

Perziken Cobbler uit Tennessee



Perziken Cobbler uit Tennessee



Boodschappen:

95 gr patent bloem
100 gr fijne kristal suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen kaneel (optioneel)
120 ml melk
Verse perziken of 2 blikjes op siroop uitlekgewicht 2x 240 gr. (afspoelen)


De top:

350 ml water
100 gr fijne kristal suiker
100 gr licht bruine suiker
15 gr boter
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat

Room of vla om erbij te serveren.

Combineer alle droge ingrediënten in een kom. Roer daar de melk doorheen, vouw de in plakjes geneden perzik door. Doe dit in een ingevette ovenschaal.

Verwarm je oven voor tot 200C.

Combineer in een pan het water, de suikers en de boter en nootmuskaat. Breng dit aan de kook, blijf roeren tot de suikers zijn opgelost. Giet dit over de inhoud van de gereedstaande ovenschaal.

Bak dit in de voorverwarmde oven, zo'n 40-45 minuten totdat het lekker bubbelt en je cake-tester in de toplaag er schoon uitkomt. Serveer dit warm of koud met room of vla.


                                                      "Veel Bakplezier"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...