dinsdag 15 april 2014

Stoofpeertjes Cake uit Nederland






Stoofpeertjes Cake uit Nederland


Boodschappen:


Glazen pot Stoofpeertjes, uitlekgewicht 280 gr. Afspoelen in vergiet.

200 gr fijne kristalsuiker of witte basterd suiker
150 gr zachte boter
1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
4 eieren(l)
1 theelepel vanille extract
250 gr patent bloem
1/8 theelepel zout



1. Spray of beboter en beleg je cakevorm met bakpapier en verwarm je oven tot 150C. ( Ja, 150C)

2. In een kom voeg je de suiker en de boter samen tot een smeuïg geheel. Doe je eieren er 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging. Doe de vanille en 1 theelepel speculaaskruiden ( Of kaneel) erbij. Voeg nu langzaam de bloem en het zout erbij en mix totdat alles goed is gecombineerd.

3. Schenk de mix in je cakevorm. Steek nu de peren er verticaal in.

Je mag ze ook eerst in schijfjes snijden. Bak de cake nu af in je voorverwarmde oven. 1 en een 1/2 uur tot 1 uur en 45 minuten of totdat je cake-tester er schoon uit komt.

4. Laat de cake 10 minuten afkoelen en zet hem dan op je cake-rek.


5. En als je Peren pot schoon is kun je er een (geur) waxine-kaarsje indoen met wat zout op de bodem voor de stabiliteit.

                                                        "Veel Bakplezier"!!!


                                                               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...