zondag 13 april 2014

Banaan & Chocolade Cake








Banaan & Chocolade Cake



Boodschappen:

100 ml zonnebloemolie of koolzaad olie (Hollands Goud)
175 gr fijne kristal suiker
175 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel baksoda (bicarbonate)
4 eetlepels cacoa poeder (Blooker Amsterdam)
100 gr chocolade stukjes
175 gr zeer rijpe bananen
3 eieren (L) en 2 daarvan gesplitst
50 ml melk

Optioneel: Stukjes walnoot

Voor de topping:
100 gr Melk / of pure chocolade ( Euro shopper repen van de AH)
100 ml Sour Cream
Handvol gedroogde bananen chips (Noten zaak of De Tuinen) of ander versier materiaal.


Verwarm je oven voor op 180C. Spray en/of bekleed je cakevorm met bakpapier. Laat het papier gerust een stukje uitsteken.

Meng de droge ingrediënten in 1 kom. Maal de bananen fijn in een andere kom en roer 1 heel ei erdoor met 2 van de eierdooiers. De 2 eiwitten zet je even aan de kant. Doe er ook de olie en de melk doorheen. Doe de natte ingrediënten bij de droge en voeg daarna heel voorzichtig de tot pieken geklopte eiwitten er aan toe.

Bak dit mengsel, nadat je het in de cakevorm hebt gegoten, in je voorverwarmde oven. Bak het geheel in 1 uur en 10-15 minuten af. (ongeveer 75 minuten). Of totdat je cake-tester er schoon  uitkomt.

Laat de cake zo lang mogelijk in de vorm afkoelen. Daarna voorzichtig het papier verwijderen en verder op je cake rek laten afkoelen.

Voor de topping:

Smelt de chocolade samen met de sour cream in een hitte bestendige schaal op een pan met kokend water. Zorg dat de schaal het water niet raakt. Nadat het goed is gecombineerd kun je het in de ijskast zetten om af te koelen. Dan is het smeerbaarder geworden. Smeer het mengsel (als je dit gebruikt) over de cake en decoreer met gedroogde bananen chips of iets anders leuks.

                                                             "Veel Bakplezier"!!!!


p.s.: Voor een andere foto kun je naar: http://connyfairhead.blogspot.nl/2013/03/chocolate-banana-cake.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...