Plus een nachtje laten staan!
Boodschappen:
Voor de Taart: 3 x 20 cm ronde taart vormen.
250 gr zachte boter
450 gr patent bloem
140 gr fijne kristal suiker
140 gr licht bruine basterd suiker
5 grote eieren
4 eetlepels klare honing
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel mixed spice of indien niet verkruigbaar speculaas kruiden
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel zout
4 eetlepels karnemelk
Voor de vulling en de decoratie:
200 gr frambozen jam
200 gr frambozen plus extra om te versieren
250 gr zachte boter
200 gr mascarpone
200-300 gr poedersuiker (even zelf de dikte bepalen)
1. Verwarm je oven tot 160C. Spray en beleg 3 x 20 cm ronde cakevormen met bakpapier.
Doe alle ingrediënten in je kom en mix dit totdat alles goed is gecombineerd en de maasa romig en smeuïg is. Verdeel dit over je 3 cakevormen en bak ze in 25-30 af. Check met je caketester of die er schoon uitkomt. Zet de cakes op je cake rek en laat afkoelen.
2. Snijdt, als ze goed zijn afgekoeld, de cake horizontaal doormidden. Stamp de frambozen en de jam samen en smeerd it mengsel over de 5 ! halve cakes. De 6e laat je zo hij is. Sandwich alle helften op elkaar met de onbesmeerde cake als laatste en bovenste. PLaats dit alles op een bord en verpak de cake in plastic huishoudfolie. Pak nu 1 van je cakevormen en leg dit met de holle kant over je cake heen. Zet hier 3 x 400 gram blikken met inhoud boven op. Laat dit zo een nachtje staan.
3. Nu mengen we de zachte boter, mascarpone en de poedersuiker samen en smeren dit zo netjes mogelijk over de cake heen. Decoreer met mooie frambozen en poedersuiker als je wilt.
"Veel Bakplezier"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten