zondag 6 april 2014

Amerikaanse Worteltjes Cupcakes



Amerikaanse Worteltjes Cupcakes



Boodschappen:

150 gr fijne kristal suiker
50 ml Koolzaad Olie ( Hollands Goud, koude persing)
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract
170 gr (ongeveer) patent bloem
3/4 theelepel baksoda en 1/4 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel gemalen kaneel
3/4 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel zout
80/90 gram ongeveer geraspte wortel (geen winterpeen)

Voor het sier laagje:

175 gr mascarpone
150 gr poeder suiker
1/4 theelepel vanille extract

Verwarm je oven voor tot 180C. En zet alvast de papieren cupcake vormpjes in je muffin tray.
In een grote kom doen we de suiker de olie en de eitjes en mixen dit goed. In een andere kom doen we de bloem, baksoda, bakpoeder, gember, kaneel en het zout. Geleidelijk voegen we de eiermix er aan toe totdat alles goed gecombineerd is.
Roer de worteltjes erdoor.

Vul de papieren bakjes halfvol en bak ze in je voorverwarmde oven in 18-20 minuten af. Of totdat je cake-tester er schoon uitkomt. Laat ze in je muffin tray afkoelen. Zeker zo'n 10 minuten. Daarna kun je ze helemaal laten afkoelen op je cake-rek.

Doe de mascarpone, de poeder suiker en de vanille extract in een klein kom en roer goed door.
Bedek de cupcakes met een laagje. Decoreer nu hoe je wilt. Maak er een foto van en zet het op facebook!

                                                              "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...