Anjou Peren Cake
Warm geserveerd met een lepel créme fraîche....
Boodschappen:
50 gr gesmolten boter
500 gr rijpe boterachtige peren, geschild, ontdaan van het klokhuis en grof in blokjes
( ik heb een grote glazen pot William Peren gebruikt)
sap van 1 citroen ( als je verse peren gebruikt)
1 eetlepel Poire William Liqueur (optioneel)
75 gr patent bloem
1 bolle theelepel bakpoeder
75 gr fijne kristal suiker
2 eieren, (l) alvast geslagen
2 eetlepels abrikozen jam, voor de glans
Poeder suiker voor de sier
En créme fraîche voor erbij, bij het serveren
1. Doe de schoongemaakte en in grove blokjes gesneden peren in de citroensap. (als je dit gebruikt) en anders alleen de liqueur.
2. Verwarm je oven voor tot 180C. En bereid je ronde 20cm cake vorm voor.
3. Zeef de bloem en de bakpoeder in een kom, doe daar een beetje zout en de suiker bij. Doe daar de eieren en de boter bij. En ten laatste vouwen we de peren en het beetje sap erbij.
4. Doe het mengsel in de voor bereidde cake vorm, en bak dit 35-40 minuten in je voorverwarmde oven, en totdat je cake-tester er schoon uitkomt. Goed opletten!
5. Plaats de cake in de vorm op je cake rek en laat het iets afkoelen voor dat je de cake eruit haalt. Haal voorzichtig het bakpapier eraf.
6. Voor de glans: Doe de jam in een pannetje met 1 eetlepel water en verwarm dit lichtjes. Duw dit door een zeef zodat er geen klontjes meer inzitten. Borstel dit lichtjes met je kwast over de cake. Strooi er daarna poedersuiker overheen. Serveer als het kan warm met een lepel créme fraîche.
"Veel Bakplezier"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten