vrijdag 14 maart 2014

Engelse Mini Crumbles








Engelse Mini Crumbles


Boodschappen:


3/4 kleine crumble schaaltjes (Ikea)

Voor de crumble top:

90 gram patent bloem
60 gr suiker
60 gr boter
40 gr havermout vlokken

20 gr Gemalen Kokosnoot (conimex) ( Optioneel) Dit gaat over de crumbles als ze net uit de oven komen.

Voor de vruchten vulling:

1 appel, gesneden in blokjes
1 doos zomerfruit (diepvries AH) ontdooid

30 gr rietsuiker
30 gr boter
Halve eetlepel kaneel

Serveren met ongeslagen room


Verwarm de oven voor tot 200 C.

Doe alle ingrediënten voor de crumble top in een kom en meng goed met de handen totdat het broodkruimels lijken.

Doe voor de vulling de boter met de rietsuiker in een pannetje en roer dit 2 minuten. Gooi de appelblokjes erin en besprenkel met een halve eetlepel kaneel. Even goed doorroeren. Doe er nu het fruit bij. Voorzichtig even dooroeren en dan verdelen over de schaaltjes.



Doe daar de topping overheen, druk even zachtjes aan en zet dit in de voorverwarmde oven.

Bak dit ongeveer 30 minuten totdat de bovenkant iets goudgekleurd is. Zodra je de schaaltjes uit de oven haalt besprenkel je dit met de gemalen Kokosnoot. (optioneel).

Serveer warm of koud of opgewarmd in een warme oven met ijs, of ongeslagen slagroom.

                                                          "Veel bakplezier"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...