maandag 17 augustus 2015

Brood uit Schotland "Selkirk Bannock" uit de Kitchencourt Lane Bakery



Dit heerlijke brood is heel makkelijk om te maken!
Het heeft alleen wat tijd nodig, zoals elk brood.

Nodig:

7 gr zakje gist, Levure
1 theelepel suiker
250 ml warm water

500 gr OO sterk wit meel
140 gr ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld. Waarvan 15 gr voor het invetten bakvorm
450 gr rozijnen
50 gr licht bruine suiker
beetje melk voor glazuren

1. In een grote kom mengen we de gist en de suiker met 250 ml warm water. (Niet te Heet!) Zet 10 minuten weg totdat het schuimig is. Doe dan de bloem erbij met de boter om een mooi zacht deeg te kneden. Kneed 5 minuten, maak een bal en zet het in je kom met een geolied stuk plastic folie erover heen aan de kant, zodat het kan gaan rijzen. Dit lukt  wel in de keuken waar het vaak warm is. Wacht totdat het op zijn minst in grootte is verdubbeld.



2. Kneed nu de lucht uit het deeg, zo'n 1 minuut, en voeg dan de rozijnen en de suiker erbij. Blijf kneden. Vet nu je 23cm ronde bakvorm in met de 15 gr boter. ( Als je dat al niet eerder hebt gedaan). Kneed het deeg in een mooie bal en zet het in je bakvorm. Laat het nu 30 minuten rijzen totdat het verdubbeld is in grootte.

3. Inmiddels hebben we de oven voorverwarmd tot 180C. Met een kwastje smeren we de Bannock in met ietsje melk. Bak het geheel af in 45-50 minuten tot het is gerezen en mooi is gebruind. Als je het brood uit de vorm haalt en op de bodem klopt moet het hol klinken. Als de Bannock te donker wordt leg er dan wat aluminium folie over zodat hij niet verbrand.
Laat 10 minuten in de vorm zitten voordat je hem op je rooster laat afkoelen.



4. Zet Doedelzak muziek op, snijdt een boterham en "Like" Conny Bakes op facebook.


                                     "Bak Ze"!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...