dinsdag 25 augustus 2015

Kokos Macarons uit de Kitchencourt Lane Bakery





Nodig voor ongeveer 26 macaron balletjes:

150 ml  gecondenseerde melk (friesche vlag b.v.)
1 eiwit (L) stijf geklopt
250 gr kokos (conimex)
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel amandel extract
eventueel anderhalve reep Basic chocolade, au bain marie gesmolten.

1. verwarm je oven voor tot 160C. Leg bakpapier op je bakplaat (platen) en zorg dat er een cakerooster in de buurt is. Mix het eiwit stijf.

2. Combineer de melk, eiwit, kokos, vanille en amandelextract in een grote kom. Meng goed door. Laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten rusten. Draai dan met behulp van een grote theelepel, kleine balletjes van ongeveer 3,5- 4 cm van. Leg de balletje op je bakplaat.

3. Bak ze 20-25 minuten totdat ze lichtjes gebruind zijn aan de randjes. Haal ze dan meteen van de bakplaat af en leg ze op je cake rooster, anders blijven ze plakken. Laat ze goed afkoelen.

4. Nu kun je ze als je wilt even met de onderkant door de gesmolten chocolade dopen. Leg ze ondersteboven te drogen.



                               "Bak Ze" !!!!

Niet vergeten mijn facebook pagina Conny Bakes te "liken" !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...