dinsdag 1 september 2015

Pindakaas met Maple Siroop Cookies uit mijn Kitchencourt Lane Bakery

            


Knisperige en aan de binnenkant zachte cookies. Ik heb er voor de gezelligheid een in stukjes gehakte chocolade reep doorheen gedraaid. Dit recept is goed voor 30 + Cookies.

Nodig:
230 gr zachte boter
125 gr pindakaas, ik gebruik "met stukjes noot"
200 gr fijne kristal suiker
200 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
1 eetlepel Maple Syrup
2 theelepels vanille extract
280 gr patent bloem
75 gr Quaker Oats havermout
1 en een halve theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel zout
handje gehakte pinda's of 1 reep gehakte chocolade (basic)

1.  Verhit je oven tot 160 C. Zet 1 grote of 2 middelgrote bakplaten klaar maar vet ze niet in, gebruik ook geen bakpapier.
2. In een grote kom crémen we de boter, pindakaas en de suikers. Doe 1 voor 1 de eitjes erbij en even tussendoor goed mixen. Mix de siroop en de vanille erbij.
3. Combineer de bloem, havermout, bakpoeder, baksoda en zout. Mix dit door het eier-beslag samen met de pindastukjes. (Maar als je pindakaas met stukjes gebruikt is dit niet nodig)
4. Met een kleine eetlepel of grote theelepel maken we bolle, dus niet afgestreken, hoopjes op de bakplaat. Houdt een ruimte van 2 cm tussen de koekjes want ze lopen uit. Bak ze in 15-18 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze even ongeveer 1 minuut afkoelen op de bakplaat voordat je ze op je cakerooster volledig laat afkoelen.

De koekjes die uit de oven komen zijn ongeveer 9 á 10 cm in omvang. Maar natturlijk kun je ze zo groot maken als je wilt.

                                "Bak Ze"!!!!

               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...