donderdag 24 september 2015

Pluot Cake met Nootjes uit mijn Kitchencourt Lane Bakery






Deze cake is een beetje broodachtig en kruimelig van structuur dus extra lekker met een dikke laag roomboter op een dik gesneden plak. Pluots zijn een kruising van een Plum en een Apricot (pruim en abrikoos). Ik vind ze lekkerder dan beide.

Nodig voor ongeveer 12 plakken:

260 gr gewassen en ontpit, in stukjes gesneden Pluots (4 ongeveer).
280 gr patent bloem
135 gr licht bruine basterd suiker
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel zout
1/4 theelepel baksoda
1 theelepel speculaas kruiden
2 eieren (L)
8 eetlepels melk
30 gr boter
40 gr ongezouten gemengde nootjes in stukjes gehakt
rasp van 1 grote sinaasappel ( 1 eetlepel ongeveer)

Glans:
2 eetlepels licht bruine basterd suiker
15 gr boter
1 en een 1/2 theelepel melk
40 gr ongezouten gemengde nootjes in stukjes gehakt

1. Verwarm je oven voor op 180C en spray en bekleed je cakevorm met bakpapier.

2. In een grote kom combineren we de bloem, suiker, bakpoeder, zout, baksoda en speculaas kruiden. Mix het ei en de boter en meng dit bij de droge ingrediënten. Roer de sinaasrasp en de nootjes met de pluots' er voorzichtig met een metalen lepel erdoor heen.

3. Giet je beslag in je cakevorm en bak de cake af in 55-65 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm voordat je hem op je cakerooster volledig laat afkoelen.

4. Voor de glans combineren we de suiker, boter en de melk in een klein pannetje. Breng dit al roerend aan de kook totdat de boter is gesmolten en het egaal is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en borstel het geheel over je cake. strooi de nootjes erover heen.

                                   "Bak Ze"!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...