dinsdag 8 september 2015

Herfst Peer Cake uit Texas





Nodig voor 12-13 plakken:

280 gr Patent bloem
200 gr fijne kristal suiker
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel baksoda (arm & hammer)
1/2 theelepel zout
1/8 theelepel nootmuskaat (of ietsje meer) Of 1 theelepel pompoen kruiden (Pumpkin Spice) of 1 theelepel Koek of speculaas kruiden.
115 gr koude boter

2 grote eieren, geklutst
60 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract
1 blikje (411 gr) AH halve peren afgespoeld, uitgelekt en in stukjes gesneden en daar 190 gr ervan.
Of 2 verse peren (Conference o.i.d.)

1. Snijdt de peer in blokjes. Bekleed je cakevorm en verwarm je oven voor op 180C.
2. In een grote kom mengen we de eerste 6 ingrediënten en snijden we de boter in blokjes erdoor. Wrijf nu alles goed in je handen door totdat het beslag als broodkruimels is.
3. Combineer in een kleine kom de geklutste eieren, karnemelk en de vanille en roer dit door het kruimelige beslag heen. Roer er de peren doorheen. Overmix het beslag niet. Het deeg ziet er vreemd rommelig uit. Maar dat hoort zo.
3. Lepel het beslag in je cakevorm en bak het in 55-60 minuten af of totdat je caketester er schoon uitkomt. (niet in een peertje prikken :-) Als de cake te donker wordt kun je hem met wat alufolie afdekken.
Laat de cake 10 minuten in de vorm, voordat je hem compleet op je cakerooster laat afkoelen. Lekkere ruime plakken snijden en misschien met wat slagroom serveren.

                                    Groeten uit Texas!

p.s. vergeet niet mijn facebook page  Conny Bakes te "Liken"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...