woensdag 30 september 2015

Bramen & Appel Kruimel Muffins uit mijn Kitchencourt Lane Bakery



Nodig voor 12 Muffins:
300 gr patent bloem
1 eetlepel bakpoeder (oetker)
snuf zout
190 gr fijne kristal suiker
210 ml melk of karnemelk
1 groot ei, losgeslagen
100 gr boter, gesmolten
Rasp van 1 grote of 2 klein citroenen
250 gr Appel. ( 1 grote Jonagold)
150 gr Bramen (uit de vriezer AH 250 gr)


Voor de kruimel topping:
15 gr boter op kamer temperatuur
25 gr patent bloem
15 gr rietsuiker
Optioneel : 25 gr grof gehakte ongezouten nootjes, of Pecans of Walnoten

1. Verwarm je oven voor op 200C. Zet 12 papieren bakjes in je Muffin/cupcake vorm

2. Eerst maken we de kruimel topping. Wrijf met je vingertoppen de ingrediënten doorelkaar totdat het broodkruimels zijn. Voeg dan de nootjes (naar keuze en optioneel)toe.

3. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een grote kom en roer de suiker er door. In een andere kom mixen we de melk, het ei, de gesmolten boter en de citroen rasp.

4. Schil de appel en snijdt hem in kleine blokjes.(zelfde maat als de bramen)

5. Doe het natte bij het droge mengsel en roer snel even om. (het is prima als het klonterig is, dat is muffin mix) Roer de appels en bramen erbij.

6. Verdeel dit mengsel zo gelijk mogelijk over de 12 cups. Strooi dan de kruimelmix erover. Bak ze in 20-25 minuten gaar, check zonodig met je caketester. Laat ze 5 minuten in de vorm zitten. Serveer ze warm. Drizzle er als je wilt nog wat poedersuiker mengsel over de muffins.

7. Deze muffins kun je met alle gemak invriezen en tot 3 maanden bewaren. Je hoeft de bramen niet te ontdooien als je geen verse gebruikt.Dit geeft alleen maar kleurmenging.



            "Heel veel Bakplezier"



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...