zaterdag 19 september 2015

Ei-vrije Chocolade-Caramel plaattaart van Ilse




Ilse ging de keuken in en bakte er op los!

Een niet te versmaden chocolade plaattaart voor mensen met een ei intolerantie of dieet.

Wat hebben we nodig:                (20 pers.)

500 ml water
300 gr fijne kristal suiker
85 ml koolzaadolie of evt. zonnebloemolie
85 ml appelmoes of 1/3 cup vol (pot basic ah)
2 theelepels appel cider azijn (ah)
2 theelepels vanille extract (oetker)

420 gr patent bloem
40 gr cacao (blooker amsterdam)
2 theelepels bak soda (bicarbonaat)
1 theelepel zout

Voor de topping:
5 á 6 blokjes Lonka Fudge caramel
5 eetlepels melk
320 gr poedersuiker
42 gr boter (ongezouten)
1 - 1/2 theelepels vanille extract

1. Spray de bakvorm in met een beetje Baukje bakspray en bekleed je bakvorm met bakpapier. De beste maat bakvorm is 33cm x 23cm. Verwarm je oven voor tot 180C.
2. In een grote kom mengen we de eerste 6 ingrediënten even goed om. Daarna combineren we in een andere kom de bloem, cacoa, baksoda en het zout.
3. Langzaam mengen we de droge bij de natte ingrediënten. Mix het allemaal even door totdat alles goed is gecombineerd. Het is een vrij dun beslag dus makkelijk in je bakvorm te gieten, gebruik een spatel om je kom helemaal leeg te maken.
4. Bak de cake nu in 28-32 minuten af of totdat je caketester (of saté prikker) er schoon uitkomt. Laat de cake goed afkoelen voordat we de topping erop smeren.



5. Voor de topping smelten we op een zacht vuur de caramels in de melk. Dit gieten we langzaam bij de poedersuiker, de boter en de vanille die we al in een kom hadden gecombineerd. Als het te waterig is doe er dan wat meer poedersuiker bij.  Deze smeuïge boterlaag smeren we nu mooi over de cake. De cake zetten we nu weg in de ijskast waar de topping mooi hard kan worden. En versieren voor we gaan aansnijden natuurlijk.

                                     "Bak Ze"!
                                                                             Ilse









2 opmerkingen:

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...