zaterdag 26 september 2015

Glutenvrij Chocolade taartje van aardappelzetmeel


Het basis recept van dit taartje biedt keuze genoeg om naar eigen smaak te decoreren. O.a. met vruchtjes, botercréme met een smaakje of in dit geval met slagroom en bananen chips. Eenvoud siert.

Nodig:

75 gr aardappelzetmeel
25 gr cacao (blooker)
2 theelepels bakpoeder (oetker)
3 eieren (l)
100 gr fijne kristal suiker

1. Verhit je oven tot 180C. Zeef het meel, cacao en de bakpoeder in een grote kom en zet weg.

2. Spray en beleg 2 springvormen ( 18-20cm)met bakpapier.
3. Verdeel de eieren en doe de eiwitten in een grote schone kom. Mix de eiwitten tot medium stijve pieken. Mix langzaam de suiker erbij, 1 eetlepel per keer.

4. In een ander kom mixen we het eigeel totdat het heel licht geel is en vouwen dit met een metalen lepel voorzichtig door het ei-wit.

5. Zeef (ja, nog een keer) de droge ingrediënten half om half voorzichtig door het ei mengsel met een metalen lepel. Maak hierbij een snij en vouw beweging. Herhaal totdat alle ingrediënten mooi egaal zijn gecombineerd.

6. Verdeel het mengsel over de 2 springvormen. Maak de bovenkant ietsje recht en bak 15 minuten in je voorverwarmde oven. Check met je caketester of hij er schoon uitkomt. Het kan zijn dat het iets langer in de oven moet.

7. Laat de cake 5 minuten in de springvorm zitten voordat je het bakpapier verwijderd en ze op je cakerooster zet.

8. Versier nu naar hartelust en zorg voor een heerlijke vulling voordat je de taartjes op elkaar sandwiched!

                                  "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...