donderdag 17 september 2015

Sinaasappel-Chocolade Cake uit mijn Kitchencourt Lane Bakery

Gebaseerd op het Jaffa koekje!

10-12 mensen kunnen hier van smullen.
Bakken 45+20 Minuten

Ingrediënten:
175 gr gezouten boter
175 gr fijne kristal suiker
De rasp van 1 grote sinaasappel
3 grote eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr amandelmeel
3 eetlepels dikke marmalade
50 gr donkere chocolade stukjes

1. Verwarm je oven op 170C en spray en beleg je cakevorm.
2. Mix de suiker en de boter totdat het goed is gecombineerd. (3á4 min).
3. Doe de sinaasrasp erbij en de eieren 1 voor 1, en bij het laatste ei een eetlepel zelfrijzend bakmeel. ( van de 200gr). Doe er een snufje zout bij, het amandelmeel, marmalade en de  chocolade stukjes. Roer om.
4. Lepel het beslag in je cakeblik en bak de cake voor 40-45 minuten. Leg er dan aluminumfolie over en bak de cake verder af voor nog eens 15-20 minuten totdat je cakeprikker er schoon uitkomt.
5. Laat de cake 10 minuten in je cakevorm afkoelen. Zet hem dan nadat je het papier eraf hebt gehaald op je cakerooster om verder af te koelen.
6. Voor extra luxe kun je 3 eetlepels marmalade met 1 eetlepel sinaasappel in een pannetje verwarmen en over de cake borstelen.

Deze cake kan makkelijk worden ingevroren. Als je oude cake hebt, snijdt dan een plak en doe hem in de toaster. Smeer er dan een laagje boter op.

                                      "Bak Ze"

Oh, vergeet niet mijn facebook page Conny Bakes te "Liken" !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...