zondag 20 september 2015

Appel-Pecan Cake uit Absaroka County



Een heerlijk makkelijke cake waar je wel even de tijd voor moet nemen, maar ach, dan heb je ook wat. Trek je cowboy laarzen maar aan want deze cake komt uit Wyoming.

Nodig:
280 gr patent bloem
2 theelepels bak poeder (oetker)
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
200 gr fijne kristal suiker
200 gr sour cream
2 grote eieren
3 theelepels vanille extract
150 gr, 1 grote of 2 kleine Granny Smith appels geschild en in blokjes gesneden
2 x 75 gr gehakte geroosterde Pecan nootjes

voor de topping:
115 gr boter
100 gr bruine suiker (ik heb donker bruine suiker gebruikt)

1. Verwarm je oven op 180C. Spray en bekleed je cakevorm met bakpapier.
2. In een grote kom mengen we de eerste 4 ingrediënten. In een andere kom mixen we de suiker, sour cream, eieren en vanille totdat alles goed is gecombineerd. Roer dit door het bloem mengsel totdat het nét bevochtigd is. Vouw de appeltjes en 75 gr Pecans er door.
3. Doe dit mengsel in je cakevorm en bak de cake in 50-55 minuten af of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm en zet hem daarna op je cakerooster om volledig af te koelen.
4. In een kleine sauspan combineren we de boter en de suiker en brengen dit aan de kook. Kook 1 minuut door en lepel dit over de koele cake. Sprenkel de geroosterde pecan nootjes erover.

Nootjes roosteren kun je in een braadpan doen op een laag vuur totdat de nootjes lichtbruin zijn, wel af en toe roeren. Of in een hete oven van 180C. in een lage schaal zo'n 5-10 minuten.

Snijdt dikke plakken en serveer evt. met ijs.

                          "Yeehah! Bak Ze"!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...