maandag 21 september 2015

Chocolade Chaï Snickerdoodle koekjes

Deze "snickerdoodle" koekjes zijn een beetje krokant aan de randjes maar heel zacht aan de binnenkant. De pittige kruiden maken dat ze perfect bij een grote kom (chaï) thee passen.

Nodig:  (dit recept is voor ongeveer 36 koekjes)

250 gr fijne kristal suiker
1 theelepel gember poeder
1 theelepel kardamom poeder
1 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel speculaas kruiden
1/4 theelepel gemalen witte peper

230 gr zachte boter
2 eieren (L)
2 theelepels vanille extract
315 gr patent bloem
50 gr cacoa poeder (blooker amsterdam)
2 theelepels cream of tartar (M&S Cook afd. of anders 1-1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout

1. Verwarm je oven op 180C en zet je koekjes bakplaat klaar. Je hoeft hem niet in te vetten.
2. In een grote kom combineren we de eerste 6 ingrediënten. Haal van dit mengsel ongeveer 70 gram weg en doe dit op een plat bord.
3. Voeg de boter bij de overgebleven suikermix en mix dit totdat het goed is gecombineerd. Mix er de eieren en het vanille extract bij.
4. In een andere kom mengen we de bloem,cacao, cream of tartar of baking soda en het zout. Voeg dit langzaam aan het botermengsel toe.
5. Draai van dit plakkerige mengsel balletjes van ongeveer 4 cm. Rol ze daarna in het bord met de gereserveerde suikermix en plaats ze op je bakplaat. Houdt wel wat ruimte ertussen. Druk ze met een glas ietsje plat, of gebruik een koekjes stempel.
6. Bak ze 10-15 minuten of totdat de randjes wat harder zijn geworden. Haal ze van je bakplaat en laat ze op je cakerooster afkoelen en hard worden. Ze worden niet "te" hard. Het zijn tenslotte snickerdoodles!


                            "Bak Ze" !!!

Vergeet niet mijn facebook pagina Conny Bakes te "liken". Er staan ook andere leuke dingen op dan alleen maar zoetigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...