dinsdag 15 september 2015

Perentaart met Chocolade uit mijn Kitchencourt Lane Bakery


Perentaart met Chocolade

Men neme:


Plus:
75 gr rozijnen, Optioneel: geweekt in 1 eetlepel Madeira en 1 theelepel speculaas kruiden, het lekkerst is het als je het een nachtje laten staan.
150 gr zachte boter
1 geklopt ei
4 á 5 Conference peren, geschild in blokjes
50 gr suiker
2 á 3 theelepels kaneel
1 reep van 100 gram chocola, basic, 50 gr geraspt en 50 gr in blokjes gehakt

1. Doe de blokjes peer bij de suiker en de kaneel in een kom. Doe 50 gr gehakte chocolade erbij.
2. Spray met baukje bakspray je ronde cakevorm in
 en verwarm je oven voor tot 180C.
3. Doe de boter de mix en 2/3 van het ei bijelkaar en mix goed.
4. Bedek je cakevorm met 1/4 van het deeg, vergeet de opstaande randjes niet!
5. Vul de deegbodem met het peren vulsel en druk dit even aan.
6. Rol rolletjes van het overgebleven deeg en leg die kris kras over het perenvulsel. Bestrijk de rolletjes met het overgebleven ei.
7. Bak de perentaart in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart 1/2 uur afkoelen voordat je er punten van snijdt en doe er wat geraspte chocolade erover als je gaat serveren.



                               "Bak Ze"!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...