zaterdag 26 september 2015

Pompoen Herfst Bundt Cake uit mijn Kitchencourt Lane Bakery




Wat een feest zijn die bakvormen van Nordic Ware.  Mooi, stevig en niet kapot te krijgen. Die gaan eeuwen mee. Vandaag heb ik in mijn nieuwe Bundt een pompoen cake gebakken.

Nodig voor 12-16 personen:

1 Pak á 450 gr pompoenstukjes uit de vriezer van AH.
Gekookt/Verwarmd en met de staafmixer tot moes gemaakt


500 gr suiker
250 ml koolzaadolie
3 eggs
420 gr patent bloem
2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel kruidnagel
Poeder suiker
100 gr pure donkere chocolade


1. Verwarm je oven voor tot 180C. Spray of vet je bakvorm in. Het liefst een Bundt, of anders een met een tuit aan de binnenkant. 25-26 cm in het rond.

2. In een grote kom mengen we de suiker met de koolzaadolie. Mixen totdat het goed is gecombineerd. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe, mix goed na elke toevoeging.

3. Combineer nu in een kom de bloem, baksoda, kaneel, nootmuskaat, zout en kruidnagel. Voeg dit eiermengsel om en om toe bij het bleom mengsel samen met 425 gr van het pompoenmengsel. Goed mixen totdat alles is gecombineerd.

4. Giet het mengsel nu in een ongeveer 26 cm ronde bakvorm met een tuit in het midden. Bak de cake in 60-65 minuten af in je voorverwarmde oven. Check met je cakestester of hij er schoon uitkomt. Zo niet geef de cake dan nog 5-10 minuten. De cake komt ontzettend omhoog maar zakt ook weer gewoon naar normal niveau. Je kunt er altijd een stuk kont afsnijden.

5. Laat de cake 10 minuten in de cakevorm zitten. Zet hem dan met bakvorm en al op zijn kop op je cakerooster. Laat hem nogmaals 10-15 minuten afkoelen voordat je heeeeel voorzichtig de bakvorm naar boven haalt. Als er een stukje blijft zitten haal dit er voorzichtig met een klein mesje uit en druk dat op de cake waar het hoort.


6. Na het afkoelen kun je er chocolade (au bain Marie) over heen gieten. Of alleen met poedersuiker, of allebei.
                         
                                     "Veel Bakplezier"!!!!


                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...