donderdag 3 september 2015

Ei - vrije Appel Cake uit Virginia





Dit recept is ontstaan tijdens de grote depressie in Amerika toen eieren niet zomaar te krijgen waren. Dit recept is heerlijk voor de iets koudere dagen en makkelijk mee te nemen.

Nodig:
Een Bundt Cakevorm of een Tulbandvorm

3 á 3 en 1/2 Jonagolds in blokjes
250 gr blanke rozijnen
500 ml natuurtroebel of ongezoet appelsap (Boomgaard AH)
250 gr licht bruine basterd suiker
85 gr boter in blokjes
2 theelepels zout
1 en 1/2 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel kruidnagel poeder

420 gr patent bloem
2 theelepels baksoda (baking soda)( istanbul turkse kruidenier)

1. In een grote steelpan brengen we de eerste 8 ingrediënten aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht pitje. Laat afkoelen op kamer temperatuur. Verwarm je oven voor tot 180C. Spray of beboter je cakevorm.

2. In een grote kom combineren we de bloem en de baksoda. Met een spatel roeren we het appelmengsel erdoor totdat alles goed is gecombineerd. Giet dit geheel in een met baukje bakspray ingevette cakevorm. (zie boven).

3. Bak het geheel in 40-45 minuten af in je tot 180C voorverwarmde oven, of totdat je cakestester (satéprikkertje) er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm staan. Zet hem daarna op je cakerooster om verder aftekoelen. 16 mensen kunnen er van snoepen!

4. Als je Muffins van dit mengsel wilt maken, hou dan een baktijd van 15 minuten aan. Goed laten afkoelen voor je de Muffins wilt decoreren met een boter mengsel.

                               "Bak Ze"!

Vergeet niet Conny Bakes op facebook een "like" te geven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...