maandag 21 september 2015

Conny's Appeltaart Jam uit mijn Kitchencourt Lane Bakery



Nee hoor, je hoeft niet eerst een appeltaart te bakken om deze jam te maken!

Nodig: (voor 4 á 5 potten)
Schone steriele jampotten, liefst uit de afwasmachine. (Vraag lege aan vrienden en kennissen)
Doekjes, elastiekjes, touwtjes en stickers.
Grote pan met een dikke bodem. (Zo een waar je hachee in maakt.)

5 grote Golden Delicious appels, geschild en in maantjes gesneden.
250 ml water
1 pak á 1 kg van Gilse Gelei suiker (hier zit de pectine al in)
flinke klont boter
1 en een halve theelepel gemalen kaneel
1 theelepel nootmuskaat

1. Doe het water bij de appels en breng het langzaam aan de kook. Doe de suiker erbij en de boter. Breng het nu gloeiend heet aan de kook. en blijf roeren. (niet de appels stuk roeren). Blijven doorkoken en blijven roeren ( 1 minuut).

2. Haal van het vuur af. Indien nodig het schuim eraf halen. Doe de kruiden erbij en roer even goed om.

3. Lepel het appelmengsel nu in de steriele jampotten. Veeg de rand schoon af en draai de deksel er heel strak op.

4. Volgens de klassieken moet hier eerst een plasticje op en daarna de potten ondergedompeld in kokend water. 10 minuten ongeveer en dan de potten weer laten afkoelen. (Heb ik niet gedaan)

5. De jam wordt pas stevig tijdens het afkoelen.

6. Vierkantjes knippen van stof en een elastiekje erom heen. Sticker erop en de datum van maken.

                                        "Jam Ze" !!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...