maandag 17 augustus 2015

Gespikkeld Thee Brood met Chai thee uit de Kitchencourt Lane Bakery


Dit is een "Bara Brith". Welsh voor Gespikkeld Theebrood. Deze keer heb ik de vruchtjes een nacht in de Chai thee laten staan. Extra gekruid dus! Lekker met een klontje boter erop! Vergeet niet dat de vruchten van dit "brood" een nachtje moet trekken!

Nodig:

175 gr Krenten
175 gr Rozijnen
225 gr Licht bruine suiker
300 ml sterk getrokken thee (Dit keer dus Chai)

275 gr zelfrijzend bakmeel
1 groot ei, al geklopt.

* Eerst doen we de eerste 4 ingrediënten in een kom en laten dit afgedekt een nachtje trekken.

* De volgende dag verwarmen we onze oven op 150C. Spray en beleg je cakevorm met balpapier.

* Roer het zelfrijzend bakmeel en het geklopte ei door het vruchten/thee mengsel. Inclusief het vocht van de thee. Mix goed totdat alles is gecombineerd.
* Giet dit mengsel in je cakevorm en bak het geheel af in1 en een half uur (90minuten). Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
* Laat hem 10 minuten ofzo in de cakevorm zitten voor je het op je rooster laat afkoelen. Maar warm is hij ook lekker. Serveer in plakken met een laagje boter.

"Like"mijn facebook pagina Conny Bakes!

                            "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...