zaterdag 15 augustus 2015

Karnemelk Chocolade Cake met Luxe Chocolade Honing Boter uit Wyoming


In plaats van gehakte pecan nootjes heb ik voor Blauwe Bessen als vulling gekozen. Maar je kunt ook andere nootjes of fruit proberen, de cake is er stevig genoeg voor! De cake is goed voor 15 á 16 plakken.

Nodig:
115 gr zachte boter
200 gr suiker
2 eieren (L)
210 gr patent bloem
40 gram cacoa (blooker amsterdam)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
250 ml karnemelk
Handvol fruit of gehakte nootjes naar keuze.

Voor de luxe boter:
115 gr zachte boter
2 eetlepels honing (maakt niet uit welke)
2 eetlepels choco siroop. (staat bij de pannekoeken mix)

1. Spray en bekleed je cakevorm met bakpapier, verwarm je oven voor tot 180C. In een grote kom crémen we de boter en de suiker en voegen we 1 voor 1 de eieren toe. Combineer de bloem, cacoa en het zout, bakpoeder en de baksoda (bicarbonaat). Voeg dit om en om samen met de karnemelk toe aan het eiermengsel. Roer de gehakte nootjes of het fruit erdoor.
2. Giet dit mengsel in je bakvorm en bak het geheel in 55-60 minuten af totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm voordat je hem op het cakerooster zet.
3. In een kleine kom mixen we de boter even romig en doen dan de honing en de choco siroop erbij. Serveer dit in een gezellig potje bij de cake.

nb. Als je vruchten uit de vriezer gebruikt hoef je ze niet eerst te ontdooien. Als je er wel voor kiest, gooi ze dan voordat je ze in het mengsel roert even door 1 eetlepel bloem. Dan zakken ze niet zo erg naar de bodem.                   

"Like" Conny Bakes op Facebook!  
  
                            "Bak Ze"!

                     
                         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...