dinsdag 11 augustus 2015

Kokos Broodjes uit Honduras "Pan de Coco" uit de Kitchencourt Lane Bakery


"Pan de Coco" heerlijke kokosnoot bolletjes uit Honduras.

Deze broodjes kun je echt overal bij eten. Rijst, bonen, vlees of gewoon bij de koffie.

Nodig:
40 gr gemalen kokos (conimex)
2 eetlepels suiker
1 zakje droge gist (levure 7 gr)
125 ml lauw water
490 gr patent bloem
3/4 theelepel zout
250 ml kokosmelk (blikje)
40 gr zachte boter

* Doe de kokos, suiker, gist en water in een grote kom en roer even om. Zet ongeveer 15 minuten weg totdat het mengsel wat bubbelig is. In een kom mengen we de bloem en het zout. Voeg dit bij het gist mengsel, samen met de kokosmelk en de boter. Roer goed met een houten lepel of met je handen totdat alles goed is gecombineerd.

* Doe het deeg op je met bloem bestrooide aanrecht en kneed totdat het zacht en elastisch is. Voeg wat meer meel toe als dat nodig is. Doe dit voor 5-6 minuten. Vorm het deeg in een bal, bestrooi het met bloem en leg het in een schone kom. Doe er een theedoek overheen en zet het weg op een warme plek totdat het in grootte is verdubbeld. Reken zo'n 1 en een half uur.





* Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk in een bal. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Hou er wat afstand tussen. Zet ze op een warme plek, hoeft niet bedekt en laat ze weer in grootte verdubbelen, ongeveer in 45 minuten.






* Verwarm je oven tot 180C. Bak dan de broodjes in 20-25 minuten gaar totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze warm of laat ze op je cakerooster afkoelen.

                                         "Bak Ze"!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...