zaterdag 15 augustus 2015

Volkoren Appel-Rozijnen Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery


Dit is weer een variatie op de Appel en Kaneel Cake ofwel de Egelcake, maar dan in een wat "gezondere" uitvoering (ahum).


Nodig:
3 appels geschild en in maantjes gesneden ( 0.5 cm)
3 eetlepels licht bruine suiker
1 eetlepel apple pie spices  (koek kruiden) of 1 eetlepel kaneel
handje blanke rozijnen

Dit doen we in een ruime kom en zetten het een uurtje weg met af en toe even schudden.

200 gr licht bruine suiker
150 gr zachte ongezouten boter
4 eieren (L) (op kamer temperatuur)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel Maple siroop

250 gr volkoren bloem
1/8 theelepel zout

* Spray en bekleed je cakevorm met bakpapier.
* In een andere kom crémen we de boter met de suiker. Doe nu 1 voor 1 je eieren erbij en mix na elke toevoeging. Doe de vanille en de Maple erbij en mix goed.
* Zeef nu de bloem en het zout bij het eiermengsel en mix goed om.
* Haal de appelschijfjes uit je kom en zet apart. Doe de blanke rozijntjes met het vocht door het bloem/eiermengsel, en giet dit in je cakevorm.
* Verwarm nu je oven voor tot 150C. Ja heus, 150C.
* Steek nu de appelschijfjes rechtop achter en naast elkaar als soldaatjes in het gelid.
* Bak het geheel af in anderhalf uur tot 1 uur en 45 minuten totdat je caketester er schoon uitkomt.
* Serveer met slagroom of clotted cream.

Vergeet niet om mijn facebook pagina Conny Bakes te "Liken"!

                                 "Bak Ze"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...