vrijdag 14 augustus 2015

Chocolade-Wortel Cake uit Michigan


Deze overheerlijke chocolade-wortel cake is niet te versmaden! Doen dus! Deze cake is voor 12-16 personen.

Nodig:
150 gr Peen Julienne (AH 1 zakje)
400 gr suiker
300 ml koolzaadolie
4 eieren (L)
280 gr patent bloem
45 gr cacao (Blooker Amsterdam)
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout

Voor de tussenlaag en topping:
250 gr Mascarpone (Of Philadelphia)
115 gr boter
450 gr poedersuiker ( 1 bus is 250 gr)
30 gr cacoa
2 eetlepels vanille extract
200 gr chocolade (au bain marie) Basic

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en beleg je twee cakevormen van 23 cm en zet weg. In een grote kom combineren we de wortel, suiker, olie en de eieren en mixen even goed door. In een andere kom mengen we de bloem, cacoa, baksoda en zout. Mix dit langzaam door het eiermengsel totdat het goed is gecombineerd.

2. Verdeel het mengsel over je 2 bakvormen. Bak ze nu af in 25-30 minuten OF: totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de cakevorm zitten voordat je ze op je cakerooster helemaal laat afkoelen.

3. Voor de tussenlaag mixen we de roomkaas en de boter totdat het crémig is. Doe de suiker, cacoa en de vanille erbij en mix tot het glad is. Het ziet eruit alsof het geschift is maar dat is dus niet zo. Mix er nu de een beetje afgekoelde (au bain marie) gesmolten chocolade erdoor.

4. Plaats de 1e cake op je plateau of serveerschaal en bedek het met de helft van het chocolade mengsel. Doe de 2e cake erbovenop en herhaal. Je kunt eventueel de toplaag ook aan de zijkanten aanbrengen. Versier naar hartelust! bv. Chocolade krullen of stukjes, bonbons, bloemen, marsepeinen roosjes, walnootjes etc. Leef je uit! Laat hem goed hard worden in de ijskast. De volgende dag is ie nóg lekkerder!

                            "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...