zondag 9 augustus 2015

Chocolade Citroen Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery


Het was eigenlijk de bedoeling om een Chocolade Citroen Brood te bakken, maar het warme weer bracht mij er toe maar een cake ervan te maken.
De cake is trouwens overheerlijk!

Nodig:
115 gr zachte boter
160 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel grove citroenrasp
140 gr patent bloem
70 gr volkoren bloem
2 eetlepels cacao (Blooker Amsterdam)
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/8 theelepel zout
75 gr stukjes chocolade (basic)
250 ml karnemelk

1. Spray en bekleed je cakevorm met baukje en bakpapier. Verwarm je oven voor tot 180C.

2.  In een grote kom crémen we de boter en de suiker, zo'n 1 minuut. Doe de eieren erbij, daarna de rasp en het citroensap. Mix totdat alles goed is gecombineerd. Combineer in een grote andere kom de bloem, bakpoeder, baksoda, chocolade stukjes en zout. Meng nu langzaam het eiermengsel erdoorheen om en om met de karnemelk.

3. Giet dit mengsel in je gereed staande vorm en bak de cake af in zo'n 45 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. (Prik in het midden van de cake).

4. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en zet hem dan voorzichtig op je cakerooster. Goed voor 12 plakken!

                             "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...