maandag 9 november 2015

Appel, Gember en Pecan Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery


 




                                                       


De perfecte Herfst traktatie bij uw koffie of thee en geserveerd met Mascarpone ook geschikt als een heerlijk dessert. U kunt ook kiezen voor de combinatie Peer/Walnoot.

Nodig:
150 gr zachte ongezouten boter
150 gr donker bruine basterd suiker
150 gr Golden Syrup van Lyle (Jam afd. AH)
200 ml melk
 

250 gr patent bloem
1 theelepel kaneel
1       ,,       gember poeder
1 en 1/2 theelepel bakpoeder (oetker)

2 grote eieren (geklopt)
75 gr grof gehakte pecan noten
3 bolletjes gember, kleingesneden
2 goudreneitten (Breaburn) geschild en in stukken 1 cm.

Galbani Mascarpone (optioneel)

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en bekleed je cakevorm. Smelt de eerste 3 ingrediénten in een pannetje en roer er dan de melk doorheen en zet weg om af te koelen.

2. Zeef de bloem met de kruiden en de baksoda in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet het afgekoelde botermengsel erdoor met een houten lepel. Maak ronde bewegingen terwijl je het bloem mengsel er door roert.

3. Vouw de eitjes, pecans, gember en appels er doorheen.
Giet het mengsel in je cakevorm en bak 50-60 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Prik in het midden van de cake. Laat de cake 5 minuten in de cakevorm zitten voordat je hem op je cakerooster verder laat afkoelen.

4. Serveer de plakken warm of koud eventueel mét Mascarpone (of andere roomkaas)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...