donderdag 5 november 2015

Conny's Kokos Brood uit de Kitchencourt Lane Bakery



Dit heerlijke brood is meer cake dan brood maar goed, het is erg lekker, en makkelijk om te maken!

375 gr patent bloem
200 gr suiker
3 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)
3/4 theelepel zout

1 groot ei
350 ml melk
3/4 theelepel vanile extract
1/4     ,,         amandel  ,,
75 gr gemalen kokos (conimex o.i.d.) als je het toast (even in de oven) wordt de smaak sterker)

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en beleg je cakevorm.
2. Combineer de eerste 4 ingrediënten in een grote kom. In een andere kom de laatste 4 maar nog niet de kokos. Mix de natte bij de droge ingrediënten en roer dan de kokos erdoor.
3. Giet het mengsel in je vorm en bak 45-55 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.
4. Laat de cake 10 minuten in de vorm zitten voordat je hem op je cakerooster laat afkoelen.
5. Als je netjes snijdt krijg je er 16 plakken uit. Maar ik zeg: dikke plakken en dan een laag boter erop met nog wat gemalen kokos.

Kadotip: Verdubbel de ingrediënten en bak er twee, geef ze, leuk ingepakt aan iemand kado.

                                   "Bak Ze"!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...