donderdag 26 november 2015

Makkelijke Stoofpeertjes uit de Kitchencourt Lane Bakery


Een heerlijk bij- of nagerecht of verwerkt in een peertjes cake. Zelfs koud of geserveerd met yoghurt, ijs of vanille vla. Het kan allemaal! En zoo makkelijk om te maken!
Voor 4 personen hebben we nodig:

6 stoofpeertjes (gieser wildermann)
250 ml rodebessen sap ( 1 flesje)
100 ml water
75 gr lichtbruine basterd suiker
1 kaneelstokje

Wat geraspte citroen (optioneel)

1. Schil de stoofpeertjes, snijd ze in partjes en haal het klokhuisje weg.
2. Doe het water en de bessensap in je pan, leg de peertjes erop. Doe de suiker en het kaneelstokje erbij. Doe de deksel op je pan. Breng het aan de kook. Zet het dan op een heel laag pitje en laat het ongeveer 90 minuten gaarkoken.

Je kunt de peertjes 2 dagen in je koelkast bewaren, mits goed afgedekt.

Makkelijk toch?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...