zondag 8 november 2015

Ei-vrije Kaas en Bacon Quiche van Ilse


Op deze hersftachtige Zondag dook Ilse de keuken in om deze heerlijke ei-vrije quiche te bakken. Je moet er wel enig geduld voor opbrengen maar dan heb je ook wat!

Nodig: Een ronde quichevorm met losse bodem. Keramische bakbonen en bakpapier.

Voor de bodem:

225 gr patent bloem
100 gr boter
25 gr geraspte parmezaanse kaas
mespuntje cayenne peper
Heel erg koud water

Voor de vulling:

1 eetlepel olijfolie
1 grote ui fijngesneden
200 gr gerookt ontbijt spek kleingesneden
2 eetlepels ei vervanger (Ener-G) (lees eerst de instructies op de verpakking)
2 theelepels patent bloem
300ml ongeslagen room
4 eetlepels melk
85 gr geraspte cheddar kaas (Top Hat b.v)


1. Met de hand of met de keukenmachine mengen we de bloem, boter, kaas en peper met genoeg koud water om te combineren, zo'n 4 á 5 eetlepels ongeveer. Gooi het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed er een mooie zachte bal van. Rol het uit , ietsje groter dan je quichevorm. Leg het deeg mooi in je vorm. Doe er plastic folie over en zet het een 1/2 uur in de koelkast.

2. Verwarm je oven op 200C. Verwijder het plastic folie, snijdt eventueel lelijke deegranden weg,  leg er bakpapier in en vul het met je keramische bakbonen. Bak de quiche 15 minuten. Haal hem uit de oven en verwijder de bonen en het papier. Zet de bodem nog 5 minuten in de oven totdat hij licht goudbruin is. Laat afkoelen.

3. Om de vulling te maken verhitten we de olie in de pan en bakken de uitjes tot ze zacht en glazig zijn. De bacon bakken we mee tot het mooi bruin is gebakken. Leg dit in de afgekoelde bodem. Zet je oven terug op 150C.
Strooi de helft van de geraspte cheddar erover. Mix de slagroom, de melk, de bloem en de eivervanger bij elkaar en klop het heel even goed om en giet dit over het baconmengsel heen. Daarbovenop strooien we de andere helft van de cheddar.

4. Nu de oven op 150C. staat,  bakken we de quiche in 30-35 minuten af totdat de vulling een goud kleurtje heeft gekregen. Laat 10 minuten afkoelen voordat hij uit de bakvorm kan worden gehaald.

5. Serveer met een bak frisse salade.

                               "Bak Ze"
                           Groeten van Ilse!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...