zondag 29 november 2015

Koffie Banaan Plaattaart uit de Kitchencourt Lane Bakery



Gewoon een heerlijke plaattaart waar je 16 gezellige gebakjes uit kan snijden. Met een decoratie naar smaak natuurlijk.

Men neme:
115 gr zachte boter
200 gr fijne kristal suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
2 theelepels baking soda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
3 medium rijpe bananen, geprakt
240 gr sour cream
1 eetlepel Blauw Maanzaad (Poppy Seed)

Koffie laag:
80 gr zachte boter
375 gr poedersuiker ( 1 bus is 250 gr)
2 theelepels oplos koffie opgelost in
2 tot 3 eetlepels melk (niet warm)

Ook nodig: Een bakvorm van 31x23 cm. Ingesprayed en belegd met bakpapier.
Je oven verwarm je voor op 180C.

1. In een grote kom mixen we de boter met de suiker tot een geheel. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging. Doe de vanille erbij. Combineer de bloem, baksoda en het zout. Doe dit om en om bij het eiermengsel, samen met de bananenprak en sour cream. Mix daarna het blauwmaanzaad erdoor. Mix goed door na elke toevoeging.

2. Giet je beslag in je bakvorm. Bak je cake in 35-40 minuten gaar of totdat je cakeprikker of satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm en zet hem daarna op je cakerooster om hem echt helemaal af te laten koelen.

3. Voor de koffielaag:
 In een kleine kom mix je de boter met de poedersuiker en de koffie tot een egaal geheel. Smeer een mooie laag over je koude cake. Als het wat stroef gaat doe ik het altijd heel eventjes in de magnetron zodat de boter beter smeerbaar is.

4. Zet je cake in de koelkast. Snijd er dan mooie gebakjes uit en garneer naar hartelust!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...