maandag 2 november 2015

Pompoen Cake met Chocolade uit de Kitchencourt Lane Bakery


Deze foto toont de juiste cake, maar in de verkeerde bakvorm. Desalniettemin is hij erg lekker.


Nodig: Behalve een 25-26 ronde Cakevorm

165 gr zachte boter
275 gr fijne kristal suiker
100 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract
350 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel gemalen kaneel (of je pompoenkruiden)

425 gr pompoen, in stukjes, geschild en gekookt en met je staafmixer fijngemaakt.
100 gr chocolade stukjes
55 gr chocolade "au bain Marie"gesmolten
95 gr gehakte pecan noten (verdeeld)

1. Verwarm je oven voor tot 160C en spray en bekleed je bakvorm met bakpapier.

2. In een grote kom mengen we de boter met de suiker tot een créme. Doe 1 voor 1 de eieren erbij en mix goed om. Doe de vanille erbij.

3. Combineer de bloem,bakpoeder, baksoda en de kruiden. Voeg dit samen om en om met het pompoenmengsel. Meng goed door. Voeg de chocolade stukjes toe.

4. Verdeel het cakemengsel over 2 kommen. Roer in 1 daarvan de gesmolten chocolade door.

5. Strooi 60 gram van de gehakte pecan nootjes op de bodem van je bakvorm. Lepel of giet daar het chocolade mengsel overheen. Giet daar weer het gewone mengsel overheen. Strooi dan de rest van de nootjes over het cake mengsel.

6. Bak 65-70 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat 15 minuten in de cakevorm zitten voor je hem compleet op je cake rooster laat afkoelen.

7. Ik had deze cake in een gewone (langwerpige) cakevorm gebakken, wat niet helemaal goed gegaan is, dus de volgende keer gebruik ik maar een ronde, zoals hierboven beschreven.

                           "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...