dinsdag 10 november 2015

Banaan-Chocolade en Kokos Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery



Deze cake kun je ook met witte chocolade stukjes maken en als extra toevoeging gehakte pecan nootjes.
Dit recept is voor 2 cakes tegelijk dus als je er 1 wilt bakken moet je de ingrediënten even door 2 delen.

230 gr zachte boter
300 gr fijne kristal suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
1 theelepel rum extract
3-4 medium rijpe geprakte bananen

385 gr patent bloem
1 en 1/4 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout

170 gr  gehakte pure chocolade stukjes of witte chocolade
1 zakje conimex kokos
115 gr pecan nootjes grof gehakt (optioneel)

1. Spray en bekleed je cakevorm(en) met bakpapier en verwarm je oven voor op 180C.
2. In een kom mengen we de boter en de suiker tot een geheel. Voeg de eieren en de extracten toe. Mix op de hoogste stand tot het wat dikker wordt. Roer de bananen prak toe. Combineer de bloem met de baksoda en het zout. Meng dit beetje voor beetje bij het eiermengsel.
3. Vouw de chocolade er doorheen. Dan de kokos en eventueel de pecan nootjes.
4. Giet het mengsel in je gereedstaande bakvorm(en) en bak ze in 55-60 minuten af, of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de bakvorm en het papier haalt. Laat verder op je cakerooster afkoelen.

                                      "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...