zaterdag 7 november 2015

De smakelijke chocolade taart van Lars !





Lars houdt van pure chocolade. U ook? Moet u deze eens proberen! Het is een beetje een werk maar dan heb je ook wat! Op deze hersftige dag ging Lars dus weer de keuken in om deze Chocolade Lagen Taart te bakken. Hij had nodig:

3 ronde bakvormen van 23 cm. Ingesprayed en belegd met bakpapier.
Eerst ging hij de 3 cakes bakken:

625 ml melk
230 gr boter, in blokjes
220 gr pure chocolade 63% in blokjes gehakt
3 eieren
2 theelepels vanille extract
380 gr patent bloem
400 gr fijne kristal suiker
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout (mespunt)

Daarna maakte hij de vulling:
84 gr boter in blokjes
110 gr pure chocolade in blokjes gehakt
275 gr poedersuiker ( 1 bus en nog wat)
125 ml ongeklopte slagroom

Voor de Ganache:
285 gr gehakte pure chocolade (63%)
160 ml ongeklopte slagroom

1. In een sauspan smelten we de melk, boter en de chocolade op een laag vuur. Haal van het vuur af en laat het 10 minuten staan.
2. Verwarm je oven voor op 160C. In een grote kom kloppen we de eieren en de vanille; roer hier het chocolade mengsel doorheen tot het mooi egaal is. Combineer de bloem, suiker, baksoda en zout. Voeg dit langzaam toe aan het chocolade mengsel en mix goed door.
3. Verdeel dit beslag over de 3 gereedstaande bakvormen en bak 25-30 minuten of totdat de caketester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen voordat u ze op een cakerooster verder laat afkoelen.
4. Voor de vulling: In een kleine saus pan smelten we de boter en de chocolade. Roer langzaam de poedersuiker erdoor met de slagroom totdat het mooi egaal is.
5. Voor de ganache: Doe de chocolade in een schone kom. In een kleine saus pan brengen we de slagroom net aan de kook. Giet dit over de chocolade en mix totdat het een geheel is. Laat afkoelen maar blijf af en toe door roeren totdat het smeerbaar is geworden.
6. Plaats een cake op een bord, smeer met een paletmes de helft van de vulling erover. Leg er een cake bovenop, doe de andere helft van de vulling erop. Leg nu de derde cake op de laatste en met een paletmes smeren we nu de ganache erover heen. Misschien ook de zijkanten als je wilt.
7 Versier naar hartelust!

                                  "Bak Ze"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...