dinsdag 3 november 2015

Kokosnoot Cupcakes met Roomkaas uit de Kitchencourt Lane Bakery



Nodig voor 12 Cupcakes:

175 gr zachte boter
200 gr witte basterd suiker
2 grote eieren
1/2 theelepel vanille extract
1/2       ,,      amandel  ,,
215 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1/4      ,,       baksoda (bicarbonaat)
1/4      ,,       zout
125 ml karnemelk
50 gr gemalen kokos (Conimex)

Voor de roomkaas laag:
115 gr mascarpone
70 gr zachte boter
1/4 theelepel vanille extract
1/4      ,,          amandel  ,,
1 bus poedersuiker
Geroosterde (doe je zelf) kokos chips

1. Verwarm je oven voor op 180C. Zet je muffinvorm klaar met papieren cupcakevormpjes.

2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een romige créme. 1 voor 1 voegen we de eieren toe en mixen goed na elke toevoeging. Doe de extracten erbij. Combineer de bloem, de bakpoeder en soda en het zout. Voeg dit bij het eiermengsel en mix dit om en om met de karnemelk tot een geheel. Roer de kokos erdoor.

3. Vul de papieren bakjes 2/3 vol. Bak ze zo'n 18-20 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de muffinvorm afkoelen voordat je ze op je cake rooster zet. Laat ze goed afkoelen, anders smelt de roomkaas eraf.

4. Voor de roomkaas laag mixen we de mascarpone en de boter samen met de extracten tot een egaal geheel. Mix er nu langzaam en voorzichtig de poedersuiker erdoor. Spatel dit mengsel op je cupcakes. Strooi er wat geroosterde kokoschips over.

5. Op een plaatje kokos of kokos chips strooien en een minuut of 2-3 in de oven lichtjes laten bruineren.

                          "Bak Ze" 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...