zaterdag 31 oktober 2015

Engelse Scones uit de Kitchencourt Lane Bakery



Nodig:

450 gr zelfrijzend bakmeel
2 bolle theelepels bakpoeder (Oetker)
75 gr zachte boter
50 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
Ongeveer 225 ml volle melk

1. Verwarm je oven voor op 220C. Pak 2 bakplaten en spray ze lichtjes in.

2. Doe het meel en de bakpoeder in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf met je vingers door het meel totdat het geheel op broodkruimels gaat lijken. Roer dan de suiker erbij.

3. Mix de eieren en doe dan de melk erbij totdat je aan 300ml in totaal zit. Haal hier 2 eetlepels af en zet even weg. Dit is voor de scones te glazuren straks. Roer nu langzaam het eiermengsel bij het meel en blijf roeren totdat je een zacht deeg hebt. Het mengsel moet nattig zijn en aan je handen blijven plakken.

4. Leg het deeg op een licht met bloem ingestoven werkblad en plet of rol met de hand of met je deegroller tot een dikte van 1 á 2 cm. Gebruik een ronde steker van ongeveer 5 cm om de scones uit te steken. Maak een recht naar beneden beweging, niet draaien. Steker weer recht omhoog halen. Maak van het overgebleven deeg nog een mooie plak en steek hier de laatste scones uit.

5. Leg de scones op de gereedstaande bakplaten, bestrijk ze met het weggezette eiermengsel en bak ze in 10-15 minuten gaar, of totdat ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze op je cakerooster afkoelen en leg er een schone theedoek over zodat ze niet uitdrogen. Serveer ze opengesneden met een dikke laag aardbeien jam erover en daar bovenop een lepel clotted cream of slagroom.

6. Afgekoeld kun je ze invriezen en voor je ze serveert even in een warme oven (10 minuten)

                               "Bak Ze"!!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...