woensdag 14 oktober 2015

Bananen Cake gevuld met Mascarpone uit de Kitchencourt Lane Bakery



Oh, wat is deze cake lekker! Smeuïg en zoet. Perfect voor bij de thee of koffie of als dessert met wat vanille ijs ernaast.

Nodig:
2 overrijpe bananen, hoe bruiner hoe zoeter, geprakt
2 eieren (L)
300 gr suiker
125 ml koolzaadolie
80 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract
245 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout

Voor de vulling:
225 gr mascarpone (of philadelphia)
70 gr suiker
1 ei
1 eetlepel patent bloem

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en beleg je cakevorm met bakpapier. Zet op een plaatje voor het geval de cake "overstroomt"
2. Doe de bananen bij de eieren en de suiker, voeg de olie toe, de karnemelk en de vanille en mix tot een geheel.
3. Voeg alle droge ingrediënten toe. Maak de vulling, met je electrische mixer.
4. Doe de helft van het mengsel in je vorm, doe daar de vulling overheen en dan de rest van het bananen mengsel.
5. Bak de cake af in 70 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en zet hem daarna op je cake rooster.

                                 "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...