donderdag 8 oktober 2015

Zachte Gekruide Koekjes uit de Kitchencourt Lane Bakery



Heerlijk gekruide koekjes die perfect passen bij een koude herfst middag en een kop hete thee. Of bij de koffie, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, scrumptious.

Toch even een voetnoot. Het deeg wil graag 2 uur rusten in je ijskast, dus geduld is geboden!

Nodig voor ongeveer 36 plus koekjes

200 gr licht bruine basterd suiker
165 gr gesmolten boter
1 ei
80 gr Lyle's black treacle (M&S) of dikke Zeeuwse stroop
315 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel gember poeder
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel kruidnagel poeder

50 gr fijne kristal suiker apart in een bakje of schaaltje

1. In een grote kom mengen we de suiker en de boter, doe daarna het ei en de stroop erbij. Combineer de bloem, gember, baksoda, kaneel en kruidnagel en voeg dit langzaam toe aan het bruine suiker mengsel. Mix goed door. Blijven kneden, de mix is iets stijf. Doe er plastic folie over en zet de kom minstens 2 uur in de ijskast.

2. Draai balletjes van 18 gr ongeveer elk. Rol ze door de suiker in het aparte bakje en leg ze met 5 cm afstand van elkaar op je bakplaat. (ingesprayed).

3. Bak ze in je voorverwarmde oven van 180C. in 9-11 minuten gaar. Laat ze 1 minuut op de bakplaat liggen voor je ze op je cakerooster laat afkoelen.

                                            "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...