donderdag 15 oktober 2015

Pompoen Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery


Deze heerlijk gekruide cake is een 'must have' voor in de vriezer. Dan heb je ten alle tijde een traktatie in huis.

Nodig:
245 gr patent bloem
250 gr fijne kristal suiker
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel gemalen kaneel
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel gemalen kruidnagel

2 eieren
245 gr met de staafmixer fijn gemaakte pompoenstukjes (ontdooid) uit een pak van 450 gr van AH uit de vriezer
125 ml zonnebloem olie of koolzaad olie
125 ml water
1 eetlepel blauwmaanzaad (poppy seeds) (Optioneel)
50 gr of meer gehakte pecan nootjes .Je kunt ook walnoten, rozijntjes ,gedroogde cranberries of gedroogde goji bessen erdoor doen.

1. In een grote kom mengen we de droge ingrediënten, in een andere kom de natte, behalve de nootjes.
2. Roer alle ingrediënten samen totdat het nét nat is. Roer de nootjes erdoor.
3.Giet het beslag in je vorm en bak het af in je voorverwarmde oven van 180C. Reken op 65-75 minuten, check met je cake tester of het er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de cakevorm zitten voordat je hem op je cake rooster zet.
4. Snijdt lekkere dikke plakken en smeer er een laag boter op.

Tip: Oude cake kun je opbeuren door de plakken in de broodrooster te toasten. Lekker hoor!

                              "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...