donderdag 1 oktober 2015

Blondies met Pompoen kruiden en Mascarpone




Op deze eerste dag van Oktober bakken we iets herfstachtig feestelijks. Geen brownies maar blondies. En lekker gekruid, dus er zit een beetje "oemf " in.

Nodig voor 16 blokjes :

165 gr zachte boter
150 gr licht bruine basterd suiker
2 grote eieren
4 theelepels Maple siroop
1 en een 1/2 theelepel rum extract
190 gr patent bloem
2 theelepels pompoen kruiden
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1/4 theelepel zout
100 gr. witte chocolade stukjes of Callebaut belgische witte chocolade chips
70 gr grof gehakte pecan nootjes (optioneel)

Voor het bovenlaagje:
200 gr poedersuiker
65 gr mascarpone room kaas
1/8 theelepel vanille extract
1- 1/2 tot 2 theelepels sinaasappelsap
2 druppels gele kleurstof
wat pecan nootjes evt. ter versiering.

1. Verwarm je oven tot 180C. en spray en bekleed een vierkante vorm van 21 x 21 cm ongeveer.
2. In een grote kom crémen we de boter en de suiker tot een mooie massa. Doe er 1 voor 1 de eieren bij en de maple siroop en de rum extract.
3. In een andere kom mengen we de bloem,pompoen kruiden, bakpoeder en het zout. Roer er dan de stukjes witte chocolade en indien gewenst de pecan nootjes doorheen.
4. Verspreid dit in je bakvorm en bak het geheel in 25-30 minuten gaar. Laat het in de bakvorm volledig afkoelen.
5. In een kleine kom mengen we de suiker, roomkaas, vanille en genoeg sinaasappelsap totdat we een mooie consistentie hebben. Doe een mooie laag op de cake, versier naar hartelust en zet hem even in de ijskast. Snijdt hem in blokjes.

                                         "Bak Ze!!!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...