zaterdag 17 oktober 2015

Pompoen, Gember en Blauwe Bessen Cake van Conny


Deze cake is simpel en met een uurtje gebakken!

Nodig:
175 gr gesmolten boter
140 gr heldere honing
1 groot ei, geklopt
250 gr pompoen, (met je staafmixer de ontdooide pompoenblokjes grof malen, (Vriezer van de Appie)
100 gr licht bruine basterd suiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
1 volle eetlepel gemberpoeder
handje bevroren blauwe bessen (pakje vriezer AH)(Optioneel)
1 á 2 eetlepels rietsuiker

1. Verwarm je oven voor tot 180 C. Spray je bakvorm in en beleg met bakpapier.
2. Mix de boter, honing en het ei en roer de pompoen erdoor. Mix dan het meel, suiker en de gember erdoor. Roer dan (optioneel)een handjevol bevroren blauwe bessen erdoor.
3. Giet in je cake bakvorm en strooi er de rietsuiker over. Bak de cake in 60 minuten af, totdat hij mooi goudbruin en gerezen is.
4. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm rusten. Zet hem dan op je cakerooster om af te koelen. Snijdt er dikke plakken van en smeer er een laag echte boter op.

                             "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...