dinsdag 6 oktober 2015

Cappuccino Chocolade Muffins uit Wisconsin


Dit zijn mijn favouriete Muffins die je bij een kop koffie maar ook een heerlijk glas koude melk kan serveren. Of als dessert; niet te versmaden. Veel mensen vragen naar het recept als ik ze uitdeel, dus bij deze. Bovendien kun je de Espresso boter ook heerlijk op een Bagel smeren.

Nodig voor de Espresso boter:
115 gr mascarpone cream cheese
1 eetlepel fijne kristal suiker
1/2 theelepel instant koffie
1/2 theelepel vanille extract
40 gr klein gehakte chocolade stukjes
(Ik gooi er altijd wat poeder suiker door voor stevigheid)

Muffin Mix:
280 gr patent bloem
150 gr fijne kristal suiker
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel zout
250 ml melk
2 eetlepels instant koffie
113 gr boter, gesmolten
1 ei (L)
1 theelepel vanille extract
120 gr klein gehakte chocolade stukjes
(Als decoratie heb ik deze keer cappuccino crunch pepernoten van de hema gebruikt)

1. In een kom mixen we eerst de espresso boter ingrediënten en zetten dat tot gebruik in de ijskast. We verwarmen de oven voor tot 190C. En zetten 11-12 papieren cups in je muffin vorm.

2. In een grote kom combineren we de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout. In een andere kom mengen we de melk met de instant koffie totdat de koffie is opgelost. Doe daar de gesmolten boter, het ei en de vanille bij. Roer dit bij de droge ingrediënten nét totdat het een beetje gecombineerd is. Roer daar de kleine stukjes chocolade doorheen. Het is muffin mix dus het mag wat rommelig eruit zien.

3. Vul met behulp van een ijslepel met veer b.v. de papieren cupjes 2/3 vol. Bak ze nu in je voorverwarmde oven zo'n 17-20 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Als het lukt serveer ze dan warm met de espresso boter.

                                  Bak Ze"!

1 opmerking:

  1. I read this article. I think You put a great deal of exertion to make this article. I like your work. cappuccino recept

    BeantwoordenVerwijderen

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...