zondag 25 oktober 2015

Pompoen Cupcakes met kruiden en Roomkaas uit Colorado



We beginnen eerst met 1 biologische oranje pompoen van ongeveer 20cm hoog in blokjes te schillen en te snijden. Daarna 10 minuten koken, afgieten en met de staafmixer fijnmaken. Laat het mengsel iets uitlekken.

Verder nodig voor 24 cupcakes:
165 gr zachte boter
300 gr fijne kristal suiker
3 grote eieren
400 gr van de pompoen
330 gr patent bloem

1 eetlepel pompoen kruiden (Pumpkin Spice) maar je kunt ook speculaas kruiden gebruiken
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel gemalen
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel gember poeder
250 ml karnemelk

Voor de topping:
250 gr mascarpone of philadelphia roomkaas
115 gr zachte boter
1 of 1 1/2 bus poedersuiker
1 theelepel vanille extract
2 theelepels kaneel poeder

Decoratie materiaal b.v. chocolaatjes


* Verwarm je oven voor tot 180C. Zet je papieren cups en je cupcake tray klaar.

* Créme je boter met de suiker totdat het licht aanvoelt. Doe de eieren er 1 voor 1 bij. Doe de uitgelekte pompoen erbij. Meng de bloem, alle kruiden en het zout bij elkaar en voeg dit om en om met de karnemelk bij het eieremengsel.

* Vul de papieren bakjes 3/4 vol. Gebruik een ijsco lepel met veer. Bak ze in 20-25 minuten gaar, of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de cupcake vorm zitten voordat je ze op je cakerooster volledig laat afkoelen.
* Voor de roomkaas boterlaag: Mix eerst de boter en de roomkaas goed om, voeg dan de rest erbij. Mix totdat alles goed is gecombineerd. Vul een spuitzak met kleine tuit en vul de cupcakes, of gebruik een spatel.
* Decoreer naar hartelust!

               My Pumpkin Garden

                    "Bak Ze"!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...