vrijdag 30 oktober 2015

Ei- en Lactose-Vrije Chocolade Cupcakes uit de Kitchencourt Lane Bakery





Een Vegan recept:

Nodig:
500 ml water
300 gr fijne kristal suiker
135 gr appelmoes
80 ml koolzaad olie
3 theelepels vanille extract
420 gr patent bloem
50 gr blooker cacao
1 en 1/4 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel zout
1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)

Voor het suikerlaagje:
1 bus poedersuiker
1 uitgeperste citroen

1. Verwarm je oven tot 180C. Zet papieren cupjes klaar in je baktray voor muffins.
2. In een grote kom mengen we de eerste 5 ingrediënten en mengen goed om. In een andere kom mengen we de bloem, de cacoa, bakpoeder,zout en de baksoda. Dit mengen we voorzichtig bij het appelmoes mengsel.
3. Vul de papieren cups met een ijslepel met veer en bak ze in 18-22 minuten af, of totdat een sateprikker er schoon uitkomt.
4. Laat ze 10 minuten in de tray en zet ze dan op je cake rooster om volledig af te koelen.

Voor het suikerlaagje doen we 4 theelepels citroensap bij de poedersuiker. Voeg nu eetlepel voor eetlepel water erbij totdat het een vrij lobbige substantie is. Lepel dit (of gebruik een palet mes) over de chocolade cupcakes.

                          "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...