zaterdag 3 oktober 2015

Chocolade & Chocolade Muffins van Lars


Op deze zonnige Oktober zaterdag ging Lars de keuken in om onweerstaanbare chocolade muffins te bakken. Als liefhebber van pure chocolade ging hij voor het echte cacao werk.

Lars had nodig: (voor 12 muffins)
Een 12 cups muffin vorm (Hema)
Papieren vormpjes (Hema)

Ingrediënten:

350 gr patent bloem
200 gr licht bruine basterd suiker
40 gr cacao (blooker amsterdam)
2 theelepels baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout

2 eieren (L)
330 ml karnemelk
75 gr gesmolten boter (ongezouten)
1 en een 1/2 theelepel vanille extract
100 - 200 gr gehakte stukjes pure chocolade

100 gr gesmolten chocolade (au bain Marie)

1. Verwarm je oven voor op 200C. Zet papieren cups in je muffin tray.

2. In een grote kom mengen we de eerste 5 droge ingrediënten. In een andere kom mengen we de eieren, karnemelk, boter en de vanille. Meng dit snel en niet te lang doorelkaar. Er mogen best klonten in zitten, het is tenslotte muffin beslag. (als je te lang door mixed krijg je platte muffins) Vouw er de chocolade stukjes doorheen.

3. Vul met een ijslepel (met veer) de papieren cups 3/4 vol. Bak ze in 15-18 minuten gaar, maar check wel met je caketester of hij er schoon uitkomt. Zoniet dan moeten de muffins nog even in de oven. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op je cake rooster volledig laat afkoelen.


4. Ondertussen heb je 100 gr chocolade (Minstens 63%) in een glazen schaaltje "au bain Marie" (In het bad van Marie) laten smelten. Dit doen we in een plastic zakje en knippen dan een piep klein puntje ervan af. In een op en neer beweging maken we dan chocolade strepen over de muffins.


5. Versier nu naar eigen smaak!

                                 "Bak Ze"!  Groeten van Lars!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...