zondag 18 oktober 2015

Schaakbord Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery

Als men deze cake open snijdt komt er een schaakbord patroon te voorschijn.



Het kost even wat moeite en het was even puzzelen, maar dan heb je ook wat! Neem ruimschoots de tijd hiervoor, zelfs een dag !

Nodig: 2 ronde spring bakvormen 18-20 cm, ingevet en bakpapier, ronde uitstekers (waar je koekjes mee uitdrukt en een wat grotere, een kan b.v. om de rondingen uit te drukken.

Ingrediënten voor de cakes:

225 gr zachte boter
225 gr fijne kristal suiker
4 grote eieren
225 gr zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)

Omdat je dit beslag in 2 moet delen gaat er in het beslag nr. 2 :
1 eetlepel cacao poeder met 2 eetlepels kokend water, doorgeroerd en afgekoeld. Dus dan heb je 1 gewone en 1 chocolade cake.

1. Verwarm je oven voor op 180C. Bereidt je bakvormen voor. Maak je beslag door de 5 ingrediënten te combineren tot een geheel. Doe de helft van je beslag in 1 bakvorm. Doe de chocolade nu in de andere helft van je beslag en giet dat in je andere bakvorm. Bak beide cakes in 25-30 minuten gaar of totdat je caketester er schoon uitkomt.

2. Laat ze 5 minuten in de bakvorm voordat je ze compleet goed laat afkoelen en dat ze hard genoeg zijn om de ringen eruit te snijden. (geef het een paar uur in de koelkast)

3. We snijden de beide cakes nu door midden. We hebben dan 2 chocolade en 2 gewone ronde cakes. Uit alle cakes snijdt of druk je een cirkel van ongeveer 12cm en een kleinere cirkel van ongeveer 7-7,5 cm.

4. De cirkels die je uit de gewone cake hebt gesneden druk je terug in de chocolade cake en visa versa. Zodat je een dartboard figuur krijgt. Deze cakes sandwich je samen met een heerlijke Koffie boter créme:

5. Botercréme:
150 gr zachter boter
225 gr poedersuiker
2 theelepels melk
2 theelepels koffie essence of zelfmaken: 2 theelepels instant koffie met 1 eetlepel kokend water opgelost en afgekoeld.

6. De cakes sandwich je nu samen met de koffieboter créme. Als je niet genoeg over hebt kun je wat bij maken zodat de buitenkant ook een mooie laag krijgt.

7. Versier naar hartelust!

                                    "Bak Ze "!!!! En succes!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...