zaterdag 10 oktober 2015

Key Lime Pie uit de Kitchencourt Lane Bakery



Nodig voor 6-8 personen:

Voor de bodem:
75 gr ongezouten boter
175 gr digestive koekjes, Verkade

Voor de vulling:
3 ei-gelen, (L)  het eiwit in een schone kom bewaren
400 gr Friesche vlag gecondenseerde melk
( 1 blikje en nog wat uit een 2e)
De rasp (fijn) van 4 limoenen en het sap daarvan
Plus nog wat rasp voor de decoratie

Voor de Meringue:
3 eiwitten
75 gr fijne kristal suiker

1. Rasp de limoenen en bewaar het sap in een kannetje. Verwarm je oven voor op 170C. In een grote vrieszak meppen we met een deegroller de digestive koekjes fijn en aan puin. In een steelpannetje verwarmen we de boter. Mix met elkander en roer goed door. Hier maken we de bodem van door het netjes in de losse bodem pie vorm van 23 cm, aan te drukken. Vergeet de randjes niet.

2. Voor de vulling mixen we de 3 eigelen totdat ze glanzen en mooi lichtgeel zijn. Mix de gecondenseerde melk erdoor met de limoen rasp en sap totdat het een prachtig egale blend is. Giet dit in de bodem.

3. Maak je mixers zeer grondig schoon! Sla de eiwitten (geduld)  de suiker samen totdat je stijve pieken in het mengsel krijgt. Je kunt de meringue over de vulling lepelen, maar het is makkelijker om het in een schone spuitzak met grote spuitmond te doen en het zo over de vulling te spuiten en pieken te trekken.

4. Bak het geheel af in 15-20 minuten, totdat de pieken een mooie bruine kleur krijgen. Haal de pie eruit en laat hem goed afkoelen voordat je hem serveert. Als je nog een limoen over hebt rasp er dan nog wat overheen voor de mooie groene kleur. Laat de pie niet te lang in de koelkast staan, de meringue gaat dan glijden. Hij smaakt dan nog heerlijk maar steviger is anders.

Overgebleven gecondenseerde melk nooit in het blikje bewaren. Doe het in een mooi kannetje. Heerlijk in de koffie of over de yoghurt!

                        "Bak Ze"!!!!   

Vergeet niet op facebook "Conny Bakes"   te "Liken" !                

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...